TAK TAK. Gruppeudstilling og community events på det kunstnerdrevne galleri VI LEVER PÅ POLSK, Eliasgade 10, København

TAK TAK. Gruppeudstilling og community events på det kunstnerdrevne galleri VI LEVER PÅ POLSK, Eliasgade 10, København

Ordene TAK TAK fungerer både på dansk og polsk. På dansk betyder de “tak” og udtrykker taknemmelighed eller høflighed, mens betydningen af “tak” på polsk er et simpelt “ja” og “på den måde”. Udstillingen fokuserer på de overlappende betydninger af disse to sammenhænge: ydmyghed, imødekommenhed, accept, taknemmelighed, samtykke – men også deres modsætninger: afvisning, misbrug, misforståelse. De repræsenterer alle forskellige positioner i den menneskelige og sociale udveksling. Udstillingen er et forsøg på at undersøge ovennævnte positioner fra forskellige kunstneriske perspektiver og sætte dem i dialog. 

Deltagere: Angelina Mass, Agnieszka Szczotka, Agnieszka Szostek, Bartek Arobal Kociemba, Barbara Kai Kaniewska, Liliana Zeic, Magda Buczek, Rine Rodin, Thornbjorn Uldam, Yuriy Biley, Vala Foltyn.

Kunstnerne kommer fra Ukraine, Polen, Danmark, Sverige og Belarus. Kuratorer: Magda Buczek, Marta Czyż og Bartek Arobal Kociemba.

VI LEVER PÅ POLSK præsenterer kunstnere, aktivister og forfattere, som af forskellige årsager og på trods af kvaliteten af deres arbejde ikke er repræsenteret i den kunstneriske mainstream. Galleriet ønsker at bygge bro mellem kendte lokale kuratorer og kunstnere og stemmer uden for hovedscenen. 

Projektet er støttet af Statens Kunstfond og Instytut Adama Mickiewicza.

28.04-15.05.2022

Projektets hjemmeside: https://vileverpapolsk.format.com/